Review: leren met sQula Junior

Poldermama ontving onlangs het bericht dat de educatieve uitgever sQula iets heeft ontwikkeld waarmee basisschoolkinderen kunnen leren programmeren: Scratch. Deze programmeertaal is geschikt voor kinderen vanaf groep 4. Mijn kinderen zijn daar nog iets te jong voor, maar ik was wel nieuwsgierig naar sQula Junior. Deze app (die je ook vanaf de pc kunt gebruiken) richt zich op kinderen van groep 1 tot en met 3. Poldermama vroeg dan ook of het mogelijk was om dit programma te reviewen en gelukkig was sQula enthousiast en ontving ik een inlogcode. Wat vonden wij er van?

Je kind krijgt steeds de keuze voor de moeilijkheidsgraad: groep 1, 2 of 3.

Je kind krijgt steeds de keuze voor de moeilijkheidsgraad: groep 1, 2 of 3.

Vanuit de parent-inlog kun je berichtjes sturen naar je kind.

Ken jij sQula? Ik had zelf eerlijk gezegd alleen de naam al eerder gehoord als zijnde een gerenommeerd merk dat scholen ook weleens aanbevelen, maar verder ging mijn kennis niet. De website vertelde over leuk leren / leren leuk maken. Ik kon een uitgebreide app verwachten zonder reclames. Het programma is in samenwerking met Cito ontwikkeld. De Junior app richt zich vooral op rekenen, taal en wereldoriëntatie en heeft extra veel beeldmateriaal. Voor ouders is er een aparte inlog waarmee je de vorderingen van je kind kunt bekijken en ze bemoedigingen kunt sturen.

Memory

Memory

Groep 4

We ontvingen eerst een verkeerde inlog, voor de app voor kinderen van groep 4 tot en met 8. Deze hebben we ingesteld op groep 4 en er alleen wat filmpjes mee gekeken. Mijn kleuter smulde van het filmpje over dinosauruspoep en olifanten. Bij die laatste zat alleen geen gesproken tekst, maar tekstbalken waardoor ze de informatie miste. Wel erg leuk om dit ook even te bekijken!

Wat rijmt op 'step'?

Wat rijmt op ‘step’?

Junior

Mijn beide dochters waren heel blij dat er weer iets nieuws op de ipad stond en waren dus zeer bereid om te reviewen. Ze zijn er samen mee aan de slag geweest, maar de 4-jarige en 3-jarige gingen ook afzonderlijk aan de sQula. Dat vertekent natuurlijk wel een beetje het resultatenbeeld dat je in de ouder-inlog te zien krijgt. Normaal gesproken kun je per kind een apart profiel aanmaken, maar dat heb ik nu dus als reviewer niet gedaan. In eerste instantie wilde ik namelijk alleen mijn kleuter ermee laten werken, maar voor mijn peuter bleek sQula Junior ook al leuk en leerzaam!

Filmpje

Ik maakte ook een kort filmpje om je een indruk te geven. Hier spelen mijn dochters samen voor het eerst de rekenmodule.

Uitgebreid

De sQula Junior app is bijzonder uitgebreid en alles is dus op 3 niveaus te doen. Het grote nadeel vind ik zelf dat de app alleen werkt als je internetverbinding hebt. Met de afgelopen grote Ziggo-storingen konden we sQula niet gebruiken. Ook hadden we voorafgaand wat traag internet door de dDos-aanvallen op Ziggo en hoorden we wel het geluid van filmpjes, maar zagen we er geen beeld bij. Dat was jammer. Je moet dus echt een snelle en betrouwbare verbinding hebben! Afgaande op de wekelijkse rapportjes die ik krijg toegemaild, spelen mijn dochters vooral graag taalspelletjes, doen ze hier en daar wat met rekenen en is wereldoriëntatie het moeilijkst voor ze. Je krijgt dat namelijk te zien als ouder in het rapport, hoeveel quiz-vragen hebben ze beantwoord en welk percentage was correct. Ook geeft sQula tips over bepaalde filmpjes die de kinderen nog niet hebben bekeken. Er valt echt nog veel meer te ontdekken aan sQula, je raakt er niet snel op uitgekeken en de kinderen spelen het natuurlijk niet iedere dag. Ik vind de app persoonlijk een aanrader, leerzaam, divers en het spreekt de kinderen aan om ermee te spelen!

Advertenties

3 gedachtes over “Review: leren met sQula Junior

  1. bodyafterbabynl zegt:

    Ik weet nog wel dat ik dit soort dingen altijd heel erg interessant vond. Al was het in mijn tijd lang niet zo mooi als nu natuurlijk. Goede review!

    Like

  2. agha zegt:

    Ik heb met grote spijt squla besteld voor mijn kinderen en vind het een waardeloos pakket. Het is gewoon geldverspilling. En de hel begint wanneer je je abonnement wil opzeggen. Het abonnement wordt STILZWIJGEND verlengd en je komt er niet meer vanaf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s